^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izaberi jezik

Podeli

Kursna lista

Prijatelji sajta

  

  

  

 

 

 

YouTube Video List

Loading...

YouTube Lista
Neki od popularnih videa sa YouTube


Select video clip:

Logo Design

Telo zauzima prostor i poseduje masu - ovo bi bila tek kratka definicija tela. Ipak, čim ga imenujemo, u misli nam ne dolazi geometrijsko telo, već živo telo, najčešće telo koje nam se sviđa, muško ili žensko. Dakle, telo na koje reagujemo.

Inkarnacija doslovno znači utelovljenje. Duša dolazi na Zemlju upravo zato što kroz utelovljenje ima priliku da doživi iskustva koja je podstiču u razvoju, iskustva kroz koja uči o sebi i svemiru, i jedinstvu spomenutog, iskustva koja su omeđena upravo granicama tela.

No, krenimo od početka, od ćelije do tela. Oplođeno jajašce čiji geni dolaze pola od jednog, a pola od drugog roditelja, naziva se zigot. Kada se jednom oblikuje, zigot može biti zaštićen, ali i ne mora. Kod školjki, npr, on je prepušten samom sebi - roditelji ne ulažu nikakav napor da bi ga zaštitili, jer je njihova reproduktivna strategija oploditi što više jajašaca, da bi bili sigurni da će bar neko od njih preživeti. Kod viših životinja načini zaštite organizama u razvoju su drugačiji: jaje dobija kruti oklop zaštite ili potpuno izrasta unutar majčinog tela (kao što je to slučaj sa sisarima). I tako, zigot kreće od jedne jedine stanice i razvija se u organizam koji na kraju može da sadržava milijarde različitih ćelija. Kada dođe do takvog razvoja, zigot menja ime u embrion. Radi se o najneobičnijem, ali i najnadahnjujućem procesu u prirodi. Gde se nalazi uputstvo za takav postupak? Dolazimo li, uopšte, na ovaj svet s nekim priručnikom za upotrebu života?

Verovatno se smejete. Onaj proizvođač od gore očekuje da se snađemo - zašto onda i mi ne bismo očekivali njegovu pomoć?

No, da se vratim telu. Neka vrsta uputstva nalazi se u DNK, ali ono na šta često zaboravljamo jeste da ćelijski razvoj ne prestaje sa rođenjem. Ako posmatrate decu ili mladunčad životinja shvatićete na šta mislim.

I tako, nakon nekog vremena rast i razvoj počinjemo da nazivamo starenjem. Uh, baš nam je teško! Jedna naučna škola tvrdi kako je starenje posledica zlostavljanja vlastitog tela, akumulirane patnje tokom života. Druga se poziva na programiranost - kaže kako je starenje sadržano već u genima. I mada će se većina složiti s drugom teorijom, ja se priklanjam prvoj. Ne brinemo o svom telu, mučimo ga, izgladnjujemo, pa onda pogrešno hranimo, ne napajamo ga ili ga iscrpljujemo poslom koji ne volimo. Itd. itd. Šta li mu sve radimo u tih sedamdesetak, osamdesetak ili devedesetak godina života! Pa, zašto se onda čudimo što mu jednog dana bude dosta, odustane, skine se sa naše duše poput košuljice koja ostane, a kome bi drugom, nego - Zemlji.

Jer, sva četiri elementa su u nama: vatri pripada duh, vodi duša i osećaji, vazduhu um, a zemlji telo. I tako, vratimo joj ga jednog dana, nezadovoljno, umorno, bolesno. Treba li da bude tako?

Ne. A šta je to što nas može sačuvati od bola, umora, nezadovoljstva? Znate i bez mene, znate i kad ne priznajete: Ljubav. Samo Ljubav. Ljubav prema sebi, prema drugima, prema vidljivom i nevidljivom svetu u kojem živimo. Ljubav nas čuva od boli, Ljubav nas podučava najvažnijim lekcijama. Baš kao što  kaže pesma: “Tvoje telo - moja kuća”. Kad ste je poslednji put zapevali, onako iskreno?

(izvor: www.zdenkaandrijic.biz)

Podržite naš rad vašom donacijom (sponzorstvom)

Pozivamo sve platežno sposobne i uticajne subjekte (firme, fondacije, pojedince) da podrže naš rad svojim donacijama, kako bi vaš i ugođaj onih koji nam dolaze bio potpuniji. Vaše uplate u iznosu po vašem izboru (od 1 do X evra) možete izvršiti putem računa 275000064041162726 (OTP bank, ex Societe Generale): uplatilac - vaše ime, prezime i adresa, primalac - Tantra World, svrha uplate - novčana pomoć, poziv na broj - vaš broj telefona), ili post-netom u bilo kojoj pošti na ime  Tatjana Jovanović i broj 0645662068. Hvala! 

Prolećni popust od 11% na masažu po izboru!

PROLEĆE U VAMA I OKO VAS!

Ostvarite prolećni popust od 11% na masažu po izboru. Više o našoj ponudi pročitajte na stranici cenovnik usluga. Popust važi od 23. marta do 21. juna 2020. godine.

Konkurs

Potrebne devojke i momci, fizioterapeuti po struci, za rad u salonu "Tantra World".

Prijave slati na info@tantraworld.rs.

Za bliže informacije pozovite 064/566-20-68.

Facebook

Vaši utisci

Probao sam tantričku masažu i ovo je za mene novo iskustvo. Preporučujem je svima koji su seksualno neinformisani ili radoznali. Nećete se pokajati! :) (Zoran, 35, Požarevac)

Masaža je bila fenomenalna! A obuka... još bolja! Praktikovaću ih redovno. (Walter, 50, Rotterdam, Neth)

Prošao sam obuku tantra seksa i naučio sam dosta toga o sebi, ženama i o seksu. Šta da kažem... Bilo je super! (Jovan, 23, Jagodina)

Bila sam na masaži i prezadovoljna sam! Sve je odradjeno stručno, profesionalno i s ljubavlju. Sigurno je da ću tretman masaže praktikovati redovno. (Jelena, 27, Beograd)

Tanja mi je promenila život. Tanja, hvala Ti što postojiš!!! (Aca, 28, Beograd)

Tantra, mantra, jantra.... Mislio sam da su to gluposti. Ali kada sam upoznao tantru, otkrio sam deo sebe za koji nisam znao da postoji. Čovek se uči dok je živ. :) (Petar, 26, Indjija)

Na mene je najsnažniji utisak ostavilo to što Tanja svoj posao ne obavlja mehanički, već vrlo posvećeno i temeljno. Mnogi maseri sve to samo "odrade" - Tanja ne! Jako sam zadovoljan svime što sam doživeo. (Zoki, 38, Novi Sad)

Tantrička masaža...? Uvek prija. Kad sam pod stresom zbog svakodnevnih obaveza, jednostavno odem na tantričku  masažu i kao nov sam! (Dragan, 29, Beograd)

Živim u Berlinu i kada sam došao kod Tanje u salon, oduševio sam se, jer je njen salon identičan jednom salonu tantra masaže u Berlinu, u kojem sam bio. A sama masaža - i ona je identična, ako ne i bolja! Volim tantru. Samo na tantra masaži osetim onu struju i leptiriće koje čovek ne može svakodnevno da doživi. Drago mi je što i u Srbiji postoji neko ko se tantrom bavi profesionalno i posvećeno. (Stefan, Berlin, Germany)

Kada sam prvi put došao kod gospodjice Tanje, nisam znao šta je tantra. Nakon tretmana i obuke sa njom, tantra mi je proširila vidike i promenila mi život iz korena. Tanja je profesionalac sa iskustvom, a uz to je i vrlo prijatna, neposredna, komunikativna i nežna. Postao sam joj redovan klijent. (Bojan, 56, Beograd)

Otkad idem na tretmane tantre, moj seksualni i emotivni život se znatno poboljšao. Sada, prosto, ne mogu da se odbranim od devojaka! ;) (Stefan, 30, Lazarevac)

Drago mi je što je tantrička masaža zaživela i u Srbiji. Bilo je krajnje vreme da se i naša svest probudi i podigne na viši nivo. Ili vrati na onaj stari? Kada su duša, duh i telo bili jedno... :) (Kristina, 34, Zemun)

Copyrigcht © 2013