^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izaberi jezik

Podeli

Kursna lista

Prijatelji sajta

  

  

  

 

 

 

YouTube Video List

Loading...

YouTube Lista
Neki od popularnih videa sa YouTube


Select video clip:

Logo Design

Naši energetski centri, odnosno, čakre, poređani su duž kičmenog stuba ka naviše, ali imaju svoje ekvivalente i na ostalim delovima tela, kao i u drugim naukama, filozofijama, teorijama, duhovnim tradicijama. U astrologiji, npr, naši energetski centri, centri našeg energetskog bića, predstavljeni su planetama. U religiji - Bogom i svecima, odnosno, andjelima. U matematici - brojevima. U mitologiji - arhetipovima. U kristaloterapiji - kristalima. I tako dalje. Svaka čakra važna sama za sebe, ali je važna i kao deo celine čovekove enegetske strukture.

MULADHARA ili prva čakra,smeštena je u predelu trtične kosti.Ona je baza, težište, osnova. Elemenat je zemlja, a boja je crvena.

SVADHISTHANA ili druga čekra nalazi se na lumbalnom delu kičme. Povezana je sa urogenitalnim traktom. Elemenat je voda, a boja je narandžasta.

MANIPURA ili treća čakra nalazi se izmedju pupka i grudne kosti. Elemenat je vatra, a boja žuta.

ANAHATA ili četvrta čakra projektuje se na grudnoj kosti. Elemenat je vazduh, a boja koja joj pripada je zelena.

VISHUDA ili peta čakra smeštena je na vratu. Elemenat je etar, a boja je plava.

AINA ili šesta čekra (treće oko) nalazi se između obrva. Sintetizuje sve elemente, a boja je ljubičasta.

SAHASRARA ili sedma čakra nalazi se na temenu i to je mentalni egzekutivni centar. Boja je bela.

Muladhara (korenska čakra)

Muladhara je prva od sedam čakri i predstavlja vezu sa korenima, precima, majkom, zemljom. Nalazi se u repu kičmenog stuba. Formira se i otvara u periodu začeća, za vreme prenatalnog perioda i do 6. meseca nakon rodjenja, i u njoj je zapisano kako se naša majka osećala dok je bila trudna, ali i sve o našim predacima.

Muladhara se povezuje sa Zemljom i predstavlja materijalnu osnovu našeg života. Putem ove čakre povezani smo sa tlom na kojem živimo, pa često dolazi do disbalansa ove čakre kada se preselimo u drugi grad ili državu. Povezuje se sa bezbednošću, materijalnom sigurnošću, egzistencijom, a utiče i na naš odnos prema poslu, novcu i materiji uopšte. Takodje se povezuje sa vrlinama kao što su strpljenje, istrajnost, upornost, pouzdanost. Njena funkcija je održavanje fizičke snage, preživljavanje u materijalnom svetu, domom kundalini eneregije koja je individualizacija Shakti ili ženske božanske moći i kreativne manifestacije. Prvobitna svrha Hatha Yoge, koja je formalno sistematizovana u 9. veku nove ere, bila je da probudi ovu uspavanu energiju i da je povuče iz Muladhara čakre ka centralnom energetskom kanalu sushumna nadi, sve do Sahasrara čakre. Ovo se postiže asanama, pranajamom, pomoću bandha i mudri, Hatha Yogom, tantričkom masažom i sličnim ayurvedskim tehnikama.

Kada je energetski centar blokiran dolazi do nedostatka fizičke snage, fizičke nestabilnosti i osećaja izolovanosti u svetu. Javljaju se problemi sa nogama, hronična zimogrožljivost i hladnoća tela ili njegovih delova, pucanje kapilara i krvnih sudova, promene apetita, strah za opstanak.

Kada je Muladhara dobro izbalansirana onda je ona u harmoničnom odnosu sa sedmom, krunskom čakrom - Sahasrarom. Tada se osoba oseća sigurno u svetu i obiluje fizičkom energijom.

Pedja Matić

Svadhisthana (sakralna čakra)

Svadhisthana (u prevodu zasladiti) je druga čakra i nalazi se u lumbalnom delu kičme ili dva prsta ispod pupka. Povezana je sa zadovoljstvom i emocijama. Ukoliko se emotivno povežemo sa ovim centrom, to će nam omogućiti da se osetimo zadovoljnim i privlačnim i da uživamo u životu. Putem ove čakre uranjamo u čula i u plodnu kreativnost, kao i izražen osećaj sopstvene vrednosti. Tokom rada na drugoj čakri telo dobija nežnost, mekoću i pokretljivost i uspostavlja se balans u donjem toku.

Kroz sistem energetskih vežbi za budjenje Svadhisthane i njeno povezivanje sa ostalim energetskim centrima možemo da oživimo komunikaciju njenih aspekata sa ostalim aspektima našeg života. Dok se izvode vežbe za balansiranje ove čakre (joga, meditacija, fizičke vežbe i rituali, mantre, tantrička masaža) budjenje Svadhisthane treba spontano dopustiti i osetiti - ne treba se truditi da silom proizvedemo njeno budjenje.

Dr Lea Imširagić

Podržite naš rad vašom donacijom (sponzorstvom)

Pozivamo sve platežno sposobne i uticajne subjekte (firme, fondacije, pojedince) da podrže naš rad svojim donacijama, kako bi vaš i ugođaj onih koji nam dolaze bio potpuniji. Vaše uplate u iznosu po vašem izboru (od 1 do X evra) možete izvršiti putem računa 275000064041162726 (OTP bank, ex Societe Generale): uplatilac - vaše ime, prezime i adresa, primalac - Tantra World, svrha uplate - novčana pomoć, poziv na broj - vaš broj telefona), ili post-netom u bilo kojoj pošti na ime  Tatjana Jovanović i broj 0645662068. Hvala! 

Prolećni popust od 11% na masažu po izboru!

PROLEĆE U VAMA I OKO VAS!

Ostvarite prolećni popust od 11% na masažu po izboru. Više o našoj ponudi pročitajte na stranici cenovnik usluga. Popust važi od 23. marta do 21. juna 2020. godine.

Konkurs

Potrebne devojke i momci, fizioterapeuti po struci, za rad u salonu "Tantra World".

Prijave slati na info@tantraworld.rs.

Za bliže informacije pozovite 064/566-20-68.

Facebook

Vaši utisci

Probao sam tantričku masažu i ovo je za mene novo iskustvo. Preporučujem je svima koji su seksualno neinformisani ili radoznali. Nećete se pokajati! :) (Zoran, 35, Požarevac)

Masaža je bila fenomenalna! A obuka... još bolja! Praktikovaću ih redovno. (Walter, 50, Rotterdam, Neth)

Prošao sam obuku tantra seksa i naučio sam dosta toga o sebi, ženama i o seksu. Šta da kažem... Bilo je super! (Jovan, 23, Jagodina)

Bila sam na masaži i prezadovoljna sam! Sve je odradjeno stručno, profesionalno i s ljubavlju. Sigurno je da ću tretman masaže praktikovati redovno. (Jelena, 27, Beograd)

Tanja mi je promenila život. Tanja, hvala Ti što postojiš!!! (Aca, 28, Beograd)

Tantra, mantra, jantra.... Mislio sam da su to gluposti. Ali kada sam upoznao tantru, otkrio sam deo sebe za koji nisam znao da postoji. Čovek se uči dok je živ. :) (Petar, 26, Indjija)

Na mene je najsnažniji utisak ostavilo to što Tanja svoj posao ne obavlja mehanički, već vrlo posvećeno i temeljno. Mnogi maseri sve to samo "odrade" - Tanja ne! Jako sam zadovoljan svime što sam doživeo. (Zoki, 38, Novi Sad)

Tantrička masaža...? Uvek prija. Kad sam pod stresom zbog svakodnevnih obaveza, jednostavno odem na tantričku  masažu i kao nov sam! (Dragan, 29, Beograd)

Živim u Berlinu i kada sam došao kod Tanje u salon, oduševio sam se, jer je njen salon identičan jednom salonu tantra masaže u Berlinu, u kojem sam bio. A sama masaža - i ona je identična, ako ne i bolja! Volim tantru. Samo na tantra masaži osetim onu struju i leptiriće koje čovek ne može svakodnevno da doživi. Drago mi je što i u Srbiji postoji neko ko se tantrom bavi profesionalno i posvećeno. (Stefan, Berlin, Germany)

Kada sam prvi put došao kod gospodjice Tanje, nisam znao šta je tantra. Nakon tretmana i obuke sa njom, tantra mi je proširila vidike i promenila mi život iz korena. Tanja je profesionalac sa iskustvom, a uz to je i vrlo prijatna, neposredna, komunikativna i nežna. Postao sam joj redovan klijent. (Bojan, 56, Beograd)

Otkad idem na tretmane tantre, moj seksualni i emotivni život se znatno poboljšao. Sada, prosto, ne mogu da se odbranim od devojaka! ;) (Stefan, 30, Lazarevac)

Drago mi je što je tantrička masaža zaživela i u Srbiji. Bilo je krajnje vreme da se i naša svest probudi i podigne na viši nivo. Ili vrati na onaj stari? Kada su duša, duh i telo bili jedno... :) (Kristina, 34, Zemun)

Copyrigcht © 2013