^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izaberi jezik

Podeli

Kursna lista

Prijatelji sajta

  

  

  

 

 

 

YouTube Video List

Loading...

YouTube Lista
Neki od popularnih videa sa YouTube


Select video clip:

Logo Design

Anorgazmija je poremećaj seksualnog života žena i muškaraca, čija je glavna manifestacija nemogućnost postizanja orgazma za vreme polnog akta. Ovim pojmom obuhvaćena je i frigidnost, koja je najčešće uzrokovana psihološkim poremećajima, kao i oni slučajevi kod kojih orgazam izostaje zbog organskih razloga.

Anorgazmija je poslednjih godina uzela maha, a ono što pokazuju ozbiljna naučna istraživanja je činjenica da svaka peta žena pati od ovog problema. Drugim rečima, ako na jednom mestu sretnete 20 žena, svaka četvrta ima smetnje orgazma, odnosno neki oblik anorgazmije.

A evo još nekoliko podataka, dobijenih na osnovu istraživanja, koji bi trebalo da nas podstaknu na povećanu svesnost o tome da smo seksualna bića i da imamo seksualne potrebe i težnje:

- Oko 10% do 15% žena nije nikada doživelo orgazam.

- Oko 33% do 50% žena doživljava orgazam neredovno i zbog toga osećaju nezadovoljstvo.

- 30% do 75% žena ne može da postigne vaginalni orgazam bez stimulacije klitorisa.

Postoji 8 vrsta orgazma kod žena: jedan je klitoralni, a ostalih sedam su vaginalni. I jedna i druga vrsta orgazma je podjednako vredna i trebalo bi poraditi na oba - što samostalno, što uz pomoć partnera.

Vrste anorgazmije

Postoje 3 vrste anorgazmije:

- Primarna - žena nikada u životu nije doživela orgazam.

- Sekundarna - žena je doživljavala orgazam, ali trenutno ga ne doživljava.

- Situacijska anorgazmija - žena u nekim situacijama doživljava orgazam, npr. kad masturbira, ali ga ne doživljava u nekim drugim situacijama, npr. s jednim ili nekim partnerima.

Uzroci anorgazmije

Razlikujemo psihološke, psihosocijalne i organske uzroke. Jedan od glavnih psihosocijalnih uzroka anorgazmije je neadekvatna stimulacija. Neke žene, a i neki njihovi partneri, ne znaju kakva stimulacija je potrebna ženi da bi doživela orgazam.

Nadalje, psihosocijalni uzroci anorgazmije su i:

- Strah od neuspeha

- Negativni stavovi i/ili predrasude prema seksu

- Dogmatska religijska uverenja

- Potisnuti osećaji vezani za neugodna seksualna iskustva

Od organskih uzroka anorgazmije imamo:

- Diabetes

- Multipla skleroza

- Povrede kičmene moždine

- Neki lekovi (Fluoxetin, Paroxetin, Sertralin)

Preovladavaju psihološki i psihosocijalni činioci, dok su organski retki.

 

Nataša Barolin Belić, seksualni terapeut

Podržite naš rad vašom donacijom (sponzorstvom)

Pozivamo sve platežno sposobne i uticajne subjekte (firme, fondacije, pojedince) da podrže naš rad svojim donacijama, kako bi vaš i ugođaj onih koji nam dolaze bio potpuniji. Vaše uplate u iznosu po vašem izboru (od 1 do X evra) možete izvršiti putem računa 275000064041162726 (OTP bank, ex Societe Generale): uplatilac - vaše ime, prezime i adresa, primalac - Tantra World, svrha uplate - novčana pomoć, poziv na broj - vaš broj telefona), ili post-netom u bilo kojoj pošti na ime  Tatjana Jovanović i broj 0645662068. Hvala! 

Prolećni popust od 11% na masažu po izboru!

PROLEĆE U VAMA I OKO VAS!

Ostvarite prolećni popust od 11% na masažu po izboru. Više o našoj ponudi pročitajte na stranici cenovnik usluga. Popust važi od 23. marta do 21. juna 2020. godine.

Konkurs

Potrebne devojke i momci, fizioterapeuti po struci, za rad u salonu "Tantra World".

Prijave slati na info@tantraworld.rs.

Za bliže informacije pozovite 064/566-20-68.

Facebook

Vaši utisci

Probao sam tantričku masažu i ovo je za mene novo iskustvo. Preporučujem je svima koji su seksualno neinformisani ili radoznali. Nećete se pokajati! :) (Zoran, 35, Požarevac)

Masaža je bila fenomenalna! A obuka... još bolja! Praktikovaću ih redovno. (Walter, 50, Rotterdam, Neth)

Prošao sam obuku tantra seksa i naučio sam dosta toga o sebi, ženama i o seksu. Šta da kažem... Bilo je super! (Jovan, 23, Jagodina)

Bila sam na masaži i prezadovoljna sam! Sve je odradjeno stručno, profesionalno i s ljubavlju. Sigurno je da ću tretman masaže praktikovati redovno. (Jelena, 27, Beograd)

Tanja mi je promenila život. Tanja, hvala Ti što postojiš!!! (Aca, 28, Beograd)

Tantra, mantra, jantra.... Mislio sam da su to gluposti. Ali kada sam upoznao tantru, otkrio sam deo sebe za koji nisam znao da postoji. Čovek se uči dok je živ. :) (Petar, 26, Indjija)

Na mene je najsnažniji utisak ostavilo to što Tanja svoj posao ne obavlja mehanički, već vrlo posvećeno i temeljno. Mnogi maseri sve to samo "odrade" - Tanja ne! Jako sam zadovoljan svime što sam doživeo. (Zoki, 38, Novi Sad)

Tantrička masaža...? Uvek prija. Kad sam pod stresom zbog svakodnevnih obaveza, jednostavno odem na tantričku  masažu i kao nov sam! (Dragan, 29, Beograd)

Živim u Berlinu i kada sam došao kod Tanje u salon, oduševio sam se, jer je njen salon identičan jednom salonu tantra masaže u Berlinu, u kojem sam bio. A sama masaža - i ona je identična, ako ne i bolja! Volim tantru. Samo na tantra masaži osetim onu struju i leptiriće koje čovek ne može svakodnevno da doživi. Drago mi je što i u Srbiji postoji neko ko se tantrom bavi profesionalno i posvećeno. (Stefan, Berlin, Germany)

Kada sam prvi put došao kod gospodjice Tanje, nisam znao šta je tantra. Nakon tretmana i obuke sa njom, tantra mi je proširila vidike i promenila mi život iz korena. Tanja je profesionalac sa iskustvom, a uz to je i vrlo prijatna, neposredna, komunikativna i nežna. Postao sam joj redovan klijent. (Bojan, 56, Beograd)

Otkad idem na tretmane tantre, moj seksualni i emotivni život se znatno poboljšao. Sada, prosto, ne mogu da se odbranim od devojaka! ;) (Stefan, 30, Lazarevac)

Drago mi je što je tantrička masaža zaživela i u Srbiji. Bilo je krajnje vreme da se i naša svest probudi i podigne na viši nivo. Ili vrati na onaj stari? Kada su duša, duh i telo bili jedno... :) (Kristina, 34, Zemun)

Copyrigcht © 2013