^

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Izaberi jezik

Podeli

Kursna lista

Prijatelji sajta

  

  

  

 

 

 

YouTube Video List

Loading...

YouTube Lista
Neki od popularnih videa sa YouTube


Select video clip:

Logo Design

Prisutno je verovanje da je seksualnost jedna od prvih funkcija koja se sa godinama smanjuje ili više "ne funkcioniše" kako treba. Ovo verovanje je, zapravo, mit, i to jedan od destruktivnih mitova o seksualnosti, koji nam samo može štetiti ako u njega verujemo. Poznati seksualni terapeut, Jelen kaplan, izjavilaje da seksualni potencijal i erotski užitak nestaju tek kada osoba umre. 

Često se mogu čuti komentari o ljubavnim parovima medju kojima je prisutna velika razlika u godinama. Najčešće se priča o moralu, motivima koji spajaju takav jedan par, ali i o tome da li se muškarcu od 54 još uvek diže.

I zaista, da li je takvom muškarcu potreban čitav vagon Vijagre da bi bio seksualno funkcionalan?

Biologija ima svoja pravila i sviđali nam se oni ili ne, treba da uskladimo svoj život s tim pravilima, ako želimo da budemo zadovoljni i i da uživamo u životu.

Svakako, jasno je da godine imaju uticaj na intenzitet, učestalost i kvalitet seksualnog života. Seksualne reakcije i seksualni kapacitet muškarca na vrhuncu su kada on ima 17-18 godina. Kod žena, pak, seksualne senzacije dosežu vrhunac u njihovim kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama. Nakon tog vrhunca i kod muškaraca i kod žena dolazi do smanjivanja seksualnog potencijala, iako se krivulja kod žena spušta dosta sporije nego kod muškaraca.

Kad muškarci uđu u četrdesete godine, počinju da se dogadjaju promene. No, da li su one loše za njihove partnerke? Vrlo intenzivne genitalne senzacije kod mladih muškaraca u njihovim četrdesetim postaju više senzualne i difuzne, štonjihovim partnerkama (uglavnom) odgovara. Nadalje, muškarac u tim godinama stiče bolju kontrolu nad ejakulacijom, što seksualne odnose čini više zadovoljavajućima i za muškarce i za njihove ljubavnice.

Istraživanja na muškarcima u dobi od 51 do 90 godine pokazuju da je muškarcima u tim godinama potrebno više vremena da bi postigli erekciju, odnosno da im je potrebno više direktne stimulacije penisa da bi se erekcija postigla. Medjutim, erekciju imaju redovno i godine ne utiču na uživanje muškaraca i njihovih partnerki u seksualnom činu. Samim tim, ejakulacija počinje da biva manje snažna, broj spermatozoida manji, ali sve to muškarcu pruža veće zadovoljstvo nego kada je bio na vrhuncu svoje muškosti. 

Promene se događaju i u refraktornom periodu. Refraktorni period je period između dve ejakulacije ili, drugim rečima, to je vreme koje je potrebno da bi muškarac ponovo mogao da ejakulira. Kod muškaraca koji imaju 18 godina refraktorni period traje nekoliko minuta, dok kod 70-godišnjeg muškaraca refraktorni period može da traje 24 sata i više. Dakle, muškarac u 70-tim može da ejakulira više puta nedeljno.Važno je reći i da, iako je erekcija nakon 70. godine manje čvrsta, pritisak unutar penisa ostaje dovoljan za penetraciju do duboke starosti muškaraca.

Ukratko, na fiziološkom nivou muškarci "u godinama" mogu da imaju normalan seksualni život doslovno do kraja života.Naravno, u skladu sa gore pomenutim promenama koje se sa godinama pojavljuju. Važno je spomenuti da neke bolesti i loš stil života mogu da ubrzaju "seksualno starenje". Npr. lekovi za visok pritisak mogu da izazovu smetnje kod erekcije.

Neki muškarci su skloni uzimanju lekova ze postizanje erekcije, no neki od ovih lekova imaju određene nuspojave i zato ih treba koristiti pod kontrolom . Ali, ako lek nema nuspojave ili kontraindikacije, mogu se slobodno uzimati.

Ako muškarci i njihove partnerke, bilo da su u pitanju njihove vršnjakinje ili znatno mladje partnerke, znaju da će se odredjene promene dogoditi sa godinama ili se one već dogadjaju, onda mogu biti opušteni u prihvatanju tih promena, te im prilagoditi svoje seksualne navike i postati kreativniji u istraživanju i praktikovanju novih seksualnih navika koje će im pružiti još mnogo zadovoljstva i užitka.

Nataša Barolin Belić, seksualni terapeut

Podržite naš rad vašom donacijom (sponzorstvom)

Pozivamo sve platežno sposobne i uticajne subjekte (firme, fondacije, pojedince) da podrže naš rad svojim donacijama, kako bi vaš i ugođaj onih koji nam dolaze bio potpuniji. Vaše uplate u iznosu po vašem izboru (od 1 do X evra) možete izvršiti putem računa 275000064041162726 (OTP bank, ex Societe Generale): uplatilac - vaše ime, prezime i adresa, primalac - Tantra World, svrha uplate - novčana pomoć, poziv na broj - vaš broj telefona), ili post-netom u bilo kojoj pošti na ime  Tatjana Jovanović i broj 0645662068. Hvala! 

Prolećni popust od 11% na masažu po izboru!

PROLEĆE U VAMA I OKO VAS!

Ostvarite prolećni popust od 11% na masažu po izboru. Više o našoj ponudi pročitajte na stranici cenovnik usluga. Popust važi od 23. marta do 21. juna 2020. godine.

Konkurs

Potrebne devojke i momci, fizioterapeuti po struci, za rad u salonu "Tantra World".

Prijave slati na info@tantraworld.rs.

Za bliže informacije pozovite 064/566-20-68.

Facebook

Vaši utisci

Probao sam tantričku masažu i ovo je za mene novo iskustvo. Preporučujem je svima koji su seksualno neinformisani ili radoznali. Nećete se pokajati! :) (Zoran, 35, Požarevac)

Masaža je bila fenomenalna! A obuka... još bolja! Praktikovaću ih redovno. (Walter, 50, Rotterdam, Neth)

Prošao sam obuku tantra seksa i naučio sam dosta toga o sebi, ženama i o seksu. Šta da kažem... Bilo je super! (Jovan, 23, Jagodina)

Bila sam na masaži i prezadovoljna sam! Sve je odradjeno stručno, profesionalno i s ljubavlju. Sigurno je da ću tretman masaže praktikovati redovno. (Jelena, 27, Beograd)

Tanja mi je promenila život. Tanja, hvala Ti što postojiš!!! (Aca, 28, Beograd)

Tantra, mantra, jantra.... Mislio sam da su to gluposti. Ali kada sam upoznao tantru, otkrio sam deo sebe za koji nisam znao da postoji. Čovek se uči dok je živ. :) (Petar, 26, Indjija)

Na mene je najsnažniji utisak ostavilo to što Tanja svoj posao ne obavlja mehanički, već vrlo posvećeno i temeljno. Mnogi maseri sve to samo "odrade" - Tanja ne! Jako sam zadovoljan svime što sam doživeo. (Zoki, 38, Novi Sad)

Tantrička masaža...? Uvek prija. Kad sam pod stresom zbog svakodnevnih obaveza, jednostavno odem na tantričku  masažu i kao nov sam! (Dragan, 29, Beograd)

Živim u Berlinu i kada sam došao kod Tanje u salon, oduševio sam se, jer je njen salon identičan jednom salonu tantra masaže u Berlinu, u kojem sam bio. A sama masaža - i ona je identična, ako ne i bolja! Volim tantru. Samo na tantra masaži osetim onu struju i leptiriće koje čovek ne može svakodnevno da doživi. Drago mi je što i u Srbiji postoji neko ko se tantrom bavi profesionalno i posvećeno. (Stefan, Berlin, Germany)

Kada sam prvi put došao kod gospodjice Tanje, nisam znao šta je tantra. Nakon tretmana i obuke sa njom, tantra mi je proširila vidike i promenila mi život iz korena. Tanja je profesionalac sa iskustvom, a uz to je i vrlo prijatna, neposredna, komunikativna i nežna. Postao sam joj redovan klijent. (Bojan, 56, Beograd)

Otkad idem na tretmane tantre, moj seksualni i emotivni život se znatno poboljšao. Sada, prosto, ne mogu da se odbranim od devojaka! ;) (Stefan, 30, Lazarevac)

Drago mi je što je tantrička masaža zaživela i u Srbiji. Bilo je krajnje vreme da se i naša svest probudi i podigne na viši nivo. Ili vrati na onaj stari? Kada su duša, duh i telo bili jedno... :) (Kristina, 34, Zemun)

Copyrigcht © 2013